maandag 12 maart 2012

zaaisels

Het is al weer maart!
allerlei groentes, kruiden en bloemen zijn al binnen voorgezaaid.
Tuinbonen, erwten, peulen, kapucijners, afrikaantjes, sla, goudsbloemen, zonnehoed, tomaten, pepers, komkommers, aardbeien, radijs, diverse soorten kool en bieten zitten allemaal in de grond.
De kas is schoongemaakt en moet hier en daar gerepareerd worden. Er zijn een aantal ramen gesneuveld en weggegleden. De grote laag bodembedekking heeft goed gewerkt, de bodem is goed los en hoeft niet gespit te worden. Alleen losmaken met de grelinette is voldoende. Zo behoud ik het bodemleven en verstoor de natuurlijke bodemgesteldheid niet zodat de bodemdieren snel hun werk gaan doen zodra de grond lekker opwarmt. Ook is met de bodembedekking voorkomen dat de grond door regen en winterweer dichtslaat. Later zal ik een aparte blog wijden aan het nut van bodembedekking. Ondertussen is een deel verwijderd om de bodem op te laten warmen. Het uploaden van de blog lukte eerder niet, en nu zijn de tuinbonen dus al in de grond!

Verder ben ik een soort biologisch winkeltje begonnen.
Het is een eigengemaakt marktkraampje dat in onze voortuin staat.
Het is voor een heel groot deel gemaakt van hergebruikte verpakkingsmaterialen. De planken komen van verzendingskratten etc. deze worden anders weggegooid! Wij gebruiken dit hout om allerlei mooie dingen van te maken zoals vogelhuisjes, nestkasten en decoratieve en creatieve voorwerpen.
De naam van de winkel: biologische winkel PUUR!
Klik hier om naar de site te gaan!

Later dit seizoen als er veel oogst is zullen er ook groenten en planten en struiken te koop zijn op de kraam en in de webwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten